Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Elitserien: SM-finalrepris bland nio helgmatcher

Elitserienvolleyboll.se levererar rapport med länkar till livescore och streaming inför helgens omgång.

Algot Danielsson, Habo, och Dardan Lushtaku, Hylte/Halmstad, under supercupfinalen. Foto: Robert Boman.

Elitseriesäsongen 2023/24 är i gång! Med den fullmatade premiärhelgen i backspegeln fyller vi på med en ny härlig grundserieomgång som bjuder totalt nio matcher; fem på damsidan och ytterligare fyra på herrsidan. Sex av drabbningarna spelas under lördagen, resterande tre under söndagen.

Bland höjdpunkterna hittar vi herrmötet Hylte/Halmstad och Habo som under söndagen avgörs i Halmstad Arena. De två kombattanterna har mötts i tre raka mästerskapsfinaler – alla under 2023; Grand Prix, SM-slutspelet och Svenska Supercupen. Samtliga gånger har hallänningarna stått som titelvinnare.

Räkna med att unga och talangfulla Habo kommer revanschsuget till den nya säsongens första grundseriebatalj lagen emellan. Att de kan rå på svensk elitvolleybolls stora dominant visade de under vårens SM-finalserie där de vann de två inledande matcherna.

Kvartett gör säsongsdebut

18 av totalt 22 elitserielag gjorde grundseriedebut förra helgen. Lördagen den 30 september välkomnar vi resterande fyra in i spelet:

  • Svenska mästaren på damsidan, Engelholm, gjorde visserligen säsongsdebut i och med supercupfinalen mot Hylte/Halmstad, men 14:00 gör skåningarna sin första elitseriematch för säsongen då man bortaspelar mot ett hemmastarkt Linköping.

  • Lindesberg, säsongens nykomling på damsidan, gör comeback i Elitserien då man med start 17:00 utmanar Lund på bortaplan. Lund föll mot Göteborg efter fyra jämna set i premiären för en vecka sedan.

  • Sollentunas damer har siktet inställt på att inleda den nya säsongen på bästa sätt när RIG Falköping kommer på besök i Arena Satelliten 14:30. SVK har favoritskapet, men studenterna vid Svenska Volleybollförbundets Riksidrottsgymnasium i Falköping kommer till drabbningen varma i kläderna efter förra helgens premiärtillställning mot Linköping då man visade vad man går för.

  • Södertelge är sista herrlaget som står kvar i startblocken. Startskottet går 14:30 under lördagen då Lund tar emot dem i Idrottshallen. Skåningarna blir en tuff men inte omöjlig nöt att knäcka för SVBK, som efter att ha lyckats undvika negativt kval gångna våren har högre ambitioner den här säsongen.

Så följer du helgens matcher

Allra bäst följer du helgens matcher från läktarplats!

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

HELGENS OMGÅNG

Dammatcher
2023-09-30
14:00 Linköping – Engelholm
14:00 IKSU – Gislaved
14:30 Sollentuna – RIG Falköping
17:00 Lund – Lindesberg

2023-10-01
17:00 Hylte/Halmstad – Göteborg

Herrmatcher
2023-09-30
14:30 Lund – Södertelge
17:30 Sollentuna – Vingåker

2023-10-01
14:30 Hylte/Halmstad – Habo
16:00 Örkelljunga – RIG Falköping

LÄNKAR

elitserienvolleyboll.se Länk till annan webbplats.
volleytv.se Länk till annan webbplats.
Spelschema Elitserien damer Länk till annan webbplats.
Spelschema Elitserien herrar Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-09-29

Senast uppdaterad: 2023-09-29

Visa fler nyheter

Sponsorer