Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nytt initiativ från Svensk Volleyboll - föreningsstödet förstärks med Helena Persson i spetsen

Nu utökas föreningsstödet inom Svensk Volleyboll! Förbundet sjösätter ett nytt initiativ för att stötta både nya och etablerade föreningar i deras utveckling, för att bemöta de utmaningar som uppstår med det ökade intresset för sporten. Från och med augusti tar Helena Persson sig an det nya uppdraget.

Helena Persson går över till heltidsanställning på Svensk Volleyboll. Foto: Robert Boman

Intresset för volleyboll växer i Sverige. Efterfrågan på att tävla har ökat kraftigt de senaste åren, det vittnar såväl antalet licensierade spelare som antalet seriespelande lag om. Nya föreningar växer fram, och etablerade klubbar ställs inför nya utmaningar med den tillväxt som sker.

Därför tar förbundet nu sikte på att förstärka supporten för Svensk volleybolls föreningar. Uppdraget innehåller bland annat proaktivt arbete för att bilda och stötta nya föreningar, identifiering av tillväxtföreningars olika behov och arbete för att utbilda och rekrytera unga ledare.  

Vid rodret för insatsen står Helena Persson, som går över från sin deltidsanställning på Svensk volleyboll till heltidsanställning från och med 1 augusti. Helena fortsätter leda förbundets domarutvecklingsprojekt som lanserades i januari 2023 Öppnas i nytt fönster., och lämnar nu sitt arbete som lärare för att helt och hållet ägna sig åt sina uppdrag inom volleyboll.

– Jag tycker det är viktigt att vi som förbund har någon som både kan agera bollplank och lots till nya föreningar och föreningar som växer, säger Helena om den nya rollen.

Simon Dahl, generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet, kommenterar:
– Ambitionen är att Helena i sin roll ska stötta föreningar på olika sätt. Inte minst de föreningar som har en stark tillväxt och behöver få en stabil organisation, men Helena ska också vara proaktiv i sin roll och hjälpa till att få igång föreningar på de platser där det finns ett spirande intresse och där en förening kan ta hand om det intresset. Vi vet att den här rollen är efterfrågad och därför känns det bra att Helena axlar det här ansvaret.

Helena är ett etablerat namn i volleykretsar, där hon varit aktiv som både spelare och ledare sedan slutet av 90-talet. Det är kanske dock framför allt som domare hon gjort sig känd då hon sedan 2010 dömer i elitserien och för snart tre sedan gick hon den internationella domarkursen. Sedan flera år ingår Helena i Referensgruppen domare, som består av sakkunniga som i domarfrågor agerar bollplank åt förbundsstyrelsen och tävlingsledningen.

– Mitt arbete med koordinering av domarutbildningar har inneburit mycket föreningskontakter och det ska blir roligt att få fördjupa och bredda det samarbetet med målet att få fler att upptäcka vår fantastiska sport, avslutar Persson.

Fler nyheter

Publicerad: 2024-06-27

Senast uppdaterad: 2024-06-27

Visa fler nyheter

Sponsorer