Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Supervecka: Golden League-premiär, fortsatt OS-jakt och sommarens första elittourtävling

Varning för häftig volleyvecka!
Sveriges volleybolldamer kliver in i 2023 års upplaga av European Golden League med matcher både onsdag och lördag. Samtidigt spelar våra Europamästare Åhman/Hellvig på högsta världstournivån med start på torsdag. Det kryddar vi med sommarens första elittävling på Swedish Beach Tour.

Foto: Volleyballworld / Robert Boman / Robert Boman

Dubbla Golden League-matcher för damlandslaget - premiären utsåld!

Sveriges framgångsrika damlandslag i volleyboll har varit samlat sedan den 1 maj för digra förberedelser inför det mäktiga mästerskapsåret 2023, som bjuder på både European Golden League och EM-slutspel.

Onsdagen den 31 maj är det så dags för den utsålda Golden League-premiären i Idrottshallen i Lund där Bosnien-Hercegovina står för motståndet med start 18:00. Lördagen den 3 juni väntar sedan stornationen Belgien i en bortamatch som servar igång 17:00.

SVT visar samtliga Sveriges Golden League-matcher. Veckans tillställningar kan ses i både SVT2 och SVTPlay Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Länkar:
SVT:s Golden League-guide Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Om Sveriges damlandslag i volleyboll
Biljetter till damlandslagets hemmamatcher 2023 Länk till annan webbplats.
Paketresor till EM-slutspelet 2023 Länk till annan webbplats.
Ordinarie biljettförsäljning EM 2023 Länk till annan webbplats.
Supporterbuss till Rekordmatchen – boka din plats! Länk till annan webbplats.
Officiell turneringssajt för European Golden League Länk till annan webbplats.
Officiell turneringssajt för EM-slutspelet Länk till annan webbplats.

Åhman/Hellvig fortsätter OS-jakten i Tjeckien

Med två pallplatser på allra högsta världstournivån, Beach Pro Tour Elite16, har David Åhman och Jonatan Hellvig drömstartat beachvolleysäsongen 2023 och jakten på avancemang till OS i Paris. 1-4 juni är det dags för nästa storturnering i Ostrava, Tjeckien, där världens främsta beachvolleylag gör upp om ära, prispengar och rankingpoäng.

I den inledande gruppspelsfasen kommer David och Jonatan bland annat få möta världstvåorna Brouwer/Meeuwsen (Nederländerna) 14:50 på torsdag och tidigare världsettorna Cherif/Ahmed (Qatar) 11:00 på fredag.

Införrapport med mer info publiceras på volleyboll.se Länk till annan webbplats. inför turneringsstart.

Officiell turneringssajt med spelschema, resultat, nyheter med mera hittar du här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Beach Pro Tour Elite16 visas på Volleyballworld.tv Länk till annan webbplats. samt Viaplay! Länk till annan webbplats.

Svenska beachvolleyeliten servar igång Swedish Beach Tour-sommaren

Som om inte det var nog kan vi även se fram emot sommarens första elittävling på Swedish Beach Tour. Premiären spelas 3-4 juni i Ljungby där förra årets tourfinalmästare korades. Lejonparten av Sveriges högst rankade beachvolleyspelare är på plats för att göra upp i den 4-stjärniga turneringen där totalt 16 damlag och 16 herrlag deltar.

Startfältet hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - och spelschemat publiceras tisdagen den 30 maj.

Samtliga centercourt-matcher streamas av Volleykanalen på plattformen Staylive! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länkar:
Swedishbeachtour.se Länk till annan webbplats.
Till streamingplattformen Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-05-29

Senast uppdaterad: 2023-05-29

Visa fler nyheter

Sponsorer