Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

King Of The Court: Ny guldboll för Åhman/Hellvig, nu i semi

Även den andra dagen slutade med seger i gruppen för Åhman/Hellvig, vilket betyder spel i semifinalsrundan under fredagen. ”Kul att kunna vinna guldbollen idag igen”, säger Jonatan Hellvig. Thurin/Thurin fick en tuff start och får spela återkval.

För Tina och Sanna Thurin blev det fjärde plats i sin grupp. Ett lag fick förhinder så gruppen  fick spelas med fyra lag istället för normala fem. De svenska tjejerna får nu spela återkval.

– Vi kom över till kingsidan flera gånger men väl där lyckades vi inte sideouta. Ny chans idag när vi fightas om en semifinalplats med länderna Spanien, Frankrike, Slovakien/Tjeckien. Vi är taggade, säger Tina Thurin.

Thurin spelar

 igen 14:10 svensk tid under fredagen.


Sanna Thurin under King Of The Court i Doha. Foto: Pim Waslander

David Åhman och Jonatan Hellvig upprepade bedriften från första dagen, det vill säga vann gruppen efter seger i den avgörande tredje omgången.



– Idag var prestationen betydligt bättre än igår. Servemottagningsanfallet var den stora skillnaden och det är skönt att det har lossnat på riktigt, säger coachen Rasmus Jonsson.

Guldboll går till vinnaren i gruppen och betyder att man kan använda den när man förlorar en boll i nästa runda. Den bollen blir då en så kallad ”wash” vilket betyder att ingen får poäng. David och Jonatan använde sin guldboll från igår i dagens spel, och kan använda den nya guldbollen i semifinalspelet under fredagen.

– Vi spelade bättre och mycket jämnare idag än igår. Det blir så kul att spela när man får vara på kungsidan så vi hoppas kunna fortsätta i den här takten i semifinalen imorgon, säger Jonatan Hellvig.

Åhman/Hellvig spelar sin semifinalrunda 16:50 under fredagen.

Det är King Of The Court-finalen som spelas i Doha, Qatar. King Of The Court är en annorlunda och snabbare spelform än den vanliga, och står helt utanför det ordinarie rankingsystemet.

I Doha spelas nu finalen för 2021:s tour där deltävlingar tidigare spelats i Hamburg, Tyskland, och Utrecht, Nederländerna. Åhman/Hellvig deltog inte i Hamburg, men vann deltävlingen i Utrecht i augusti.


Resultat och spelschema finns

här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

.



Viaplay sänder King Of The Court-finalen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Tävlingen streamas också på YouTube här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..




Tiderna är lokala. Start 16:50 svensk tid.


Jonatan Hellvig passar under första dagens spel av King Of The Court-finalen i Doha. Foto: Pim Waslander

Fler nyheter

Publicerad: 2022-01-06

Senast uppdaterad: 2022-01-06

Visa fler nyheter

Sponsorer