Gå till innehåll
Skånes Volleybollförbund

Årets Ungdomsledare

2022

Mikael Vyckemans har en stor del i att Malmö VK har utvecklat sig som klubb och antal spelare har ökat.

1. Vad gör att det är just volleyboll du satsar på? Har själv ett förflutet som volleybollspelare i dåtida Malmö Volleybollsällskap, och när dottern ville prova så var det ett enkelt steg att gå från stöttande förälder till tränare/ledare.

2. Var hämtar du energi ifrån? Glädjen från spelarna och gemensamheten i vår förening. Vi har gått från under hundra medlemmar till över 300 på bara några år, och det kan vi tacka våra ungdomar för.

3. Har du några tips till andra tränare? Se till att ha kul själva som tränare. Ser våra ungdomar att tränarna har kul så smittar det av sig.

4. Hur gör du för att vända på en dålig träning? Svårt att säga. Ibland vet man ju inte ens varför träningen är dålig. Brukar efter träningen försöka fråga vad spelarna tycker har varit bra eller dåligt under träningen. Och sedan undvika eller förändra de övningar som inte funkat.

5. Om du var fast i karantän, vilka 3 saker vill du då ha med dig? Frun, dottern och hunden. Sitter man fast på en plats så vill man ju ha trevligt sällskap såklart.

Mikael Vyckemans, tränare i Malmö VK och utsedd till Årets Ungdomsledare 2022. Foto: Privat

Mikael Vyckemans och några av Malmö VK:s ungdomar. Foto: Privat

2021

Thomas Johansson från EVS är så värd en nominering för hans fantastiska utvecklingsförmåga vad gäller tävling och utbildning.

1. Vad gör att det är just volleyboll du satsar på? Volleyboll är en fantastisk sport. Genomtänkt, rättvis, smart och mycket rolig sport.

2. Var hämtar du energi ifrån? Man får energi när man ser att spelare, ledare och klubben utvecklas och går framåt.

3. Har du några tips till andra tränare? Som tränare är det viktigt med ordning och reda, struktur, högt tempo och mycket lek och tävling även i äldre år.

4. Hur gör du för att vända på en dålig träning? Går en övning trögt är det bästa att bryta övningen och göra den lättare tills den fungerar.

5. Om du var fast i karantän, vilka 3 saker vill du då ha hemma? Är man i karantän är det bra att ha mat, dator och självklart en volleyboll.

Thomas Johansson, tränare i Engelholms VS och utsedd till Årets Ungdomsledare 2021. Foto: Privat

Thomas Johansson, stolt tränare i Engelholms VS. Foto: Privat

2020

Till följd av covid-19 pandemin utsågs inte Årets Ungdomsledare detta år.

2019

Helen Persson är en mycket positiv och energisk energispruta som på många sätt bidrager till att Skåne är en av Sveriges starkaste volleybollfäste. Hon är hjärnan bakom skolprojektet som har bidragit till att samtliga föreningar i Skåne har fått erbjudande om skolbesök i sin kommun. Hässleholms VK fortsätter att troget satsa på sina ungdomar, mycket tack vare Helen.

Årets ungdomsledare i Skånes VBF 2019 är Helen Persson. Hon har varit aktiv i Hässleholms VK under cirka 40 års tid som bland annat spelare, tränare och ordförande.

I olika omgångar har hon även varit engagerad i Skånes Volleybollförbund som ledamot. Hon brinner för utveckling, både i organisationen och av individuella spelare i klubben. Vidare var Helen redan 2006 delaktig i Skånes Volleybollförbunds projekt för att sprida Kidsvolleyn i Skåne genom skolbesök. Sedan 2019 driver Skånes Volleybollförbund ett liknande treårigt projekt där Helen även är drivande.

Helen Persson, tränare i Hässleholms VK och utsedd till Årets Ungdomsledare 2019. Foto: Privat

Helen Persson, glad tränare i Hässleholms VK. Foto: Privat

1. Vad gör att det är just volleyboll du satsar på? Jag började träna volleyboll på högstadiet och fick där kontakt med Hässleholms VK och spelade med deras seniorlaget. Känslan att spela och lyckas med laget är något som jag vill att fler ska få uppleva, därför har de blivit att jag satsat på volleyboll.

2. Var hämtar du energi ifrån? Min energi får jag när jag pratar med andra engagerade personer, som delar med sig av idéer och tankar. Får energi av att tänka utveckling.

3. Har du några tips till andra tränare? Att vara goda förebilder och ha kul med och i träningsgruppen.

4. Hur gör du för att vända på en dålig träning? Lyssnar på spelarna i träningsgruppen om hur träningen kändes. Tar gärna konstruktiv kritik för de utvecklar.

5. Om du var fast i karantän, vilka 3 saker vill du då ha hemma? Dator, mobil och mat.

Helen Persson, tränare i Hässleholms VK och utsedd till Årets Ungdomsledare 2019. Foto: Skånes VBF

Patrik Ekstrand, ordförande i Skånes VBF och Helen Persson, Årets Ungdomsledare 2019. Foto: Skånes VBF

Tidigare Årets Ungdomsledare fylls på efterhand..

Sponsorer