Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Uppsala värdstad för Grand Prix i ytterligare två år

Volleybollfesten och mötesplatsen Grand Prix stannar i Uppsala ytterligare två år. Samarbetet mellan Svenska Volleybollförbundet, Destination Uppsala och arrangörsföreningen Uppsala Volleyboll förlängs till 2025.

Under GP-dagarna tävlar veteraner, elitspelare och ungdomar samtidigt under Fyrishovs tak. Foto: Robert Boman.

Grand Prix har arrangerats i Uppsalas arenakomplex Fyrishov sedan 2016 och har under perioden vuxit till en av Svensk volleybolls mest betydelsefulla träffpunkter och häftigaste skyltfönster för sporten. Utöver publik lockar evenemanget lockar drygt 500 spelare, ledare och beslutsfattare inom volleybollrörelsen.

Turneringshelgen är ett manifest för en idrott att utöva hela livet och utgörs av tre huvudsakliga tävlingar som under två intensiva dagar avgörs ett och samma tak; Ungdomens Grand Prix, Veteran-SM och Elitspelarnas Grand Prix, där de fyra bästa dam- och herrlagen tävlar om ära, prispengar och Europacupplatser. Och så kommer det alltså fortsätta i ytterligare två år.

– Det känns riktigt kul och inspirerande att presentera en förlängning av Grand Prix i Uppsala. Ett fantastiskt samarbete med Destination Uppsala och Uppsala Volleyboll gör det möjligt. Alla parter arbetar med samma vision om att utveckla tävlingen och mötesplatsen. Jag ser fram emot kommande år och vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger Anton Andersson, projektledare på Svenska Volleybollförbundet.

”Oerhört värdefullt”

När Destination Uppsala och Svenska Volleybollförbundet nu förlänger samarbetet ytterligare två år betyder det att evenemanget genomförs på Fyrishov 19–21 januari 2024 och 17–19 januari 2025.

– Förlängningen med Uppsala Volleyboll och Destination Uppsala är viktig i arbetet med att fortsätta utveckla Grand Prix som tävlingsplats för olika åldrar, men även som mötesplats för Svensk volleyboll. Deras stöd och arbete under pandemin och framåt har varit och är oerhört värdefullt, säger Simon Dahl, generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet.

Felix Ho, ordförande i arrangerande Uppsala Volleyboll, om förlängningen och betydelsen GP har för föreningen:

– Vi i Uppsala Volleyboll är otroligt glada och stolta över att vi fått fortsatt förtroende att samarbeta med Svenska Volleybollförbundet och Destination Uppsala för att arrangera GP 2024 och 2025. Det blir härliga helger som inte bara visar volleyboll i toppklass, men även hur volleyboll verkligen är en sport för alla åldrar. Vi ser mycket fram emot att återigen kunna välkomna volleybollfamiljen från hela Sverige till Uppsala, och evenemanget är även en fantastisk inspiration och samlingspunkt för våra medlemmar.

”Centralt och viktigt arrangemang”

Samarbetet och det nya avtalet är bra för sporten i regionen men också viktigt för den lokala besöksnäringen. Ett stort antal spelare, ledare och medföljande familjer kommer till Uppsala för att delta på evenemanget och upplever samtidigt staden, vilket i sin tur skapar turismomsättning för besöksnäringen. Baserat på 2019 års evenemangsmätning bidrar de övernattande gästerna samt dagpendlare till en turistekonomi till Uppsala kommun motsvarande drygt 2,4 miljoner kronor i turistekonomisk effekt.

– Från destinationens sida är detta en efterlängtad avtalsförlängning. Vi eftersträvar en bred evenemangsportfölj där så många idrotter som möjligt är representerade. Vår lokala klubb gör ett utomordentligt jobb med evenemanget som, utöver idrottsglädje och tävling, är ett av få tillfällen som stora delar av volleybollrörelsen samlas på ett och samma ställe. Vi ser fram emot att fortsätta evenemangsutvecklingen tillsammans med klubb och förbund. För vår lokala besöksnäring och dess tillväxt är det ett centralt och viktigt arrangemang på året och vi hoppas att vi genom vårt fortsatta samarbete kan se till att evenemanget kan växa, säger Anna Lindström, Chef Möten & Evenemang, Destination Uppsala.

För mer information, kontakta gärna:
Anna Lindström, Chef Möten & Evenemang, Destination Uppsala
Tel: 076-76 18 335 / Mejl: anna.lindstrom4@uppsala.se

Anton Andersson, projektledare Grand Prix, Svenska Volleybollförbundet
Tel: 0761 61 51 62 / Mejl: anton.andersson@volleyboll.se

LÄNKAR

grandprixvolleyboll.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-05-16

Senast uppdaterad: 2023-05-16

Visa fler nyheter

Sponsorer