Gå till innehåll
Skånes Volleybollförbund

Planeringen har startat för inomhussäsongen 2024/2025

Tack alla som var med på årsmötet med efterföljande möte om nästkommande säsong, där nästa säsongs kalender redovisades.

Kollage

Tävlingskalender

Länk till barn och ungdomskalendern 2024/2025 hittar du på denna sida. Öppnas i nytt fönster. Tillfällena är fördelade enligt den preliminära anmälan av lag som klubbar har gjort. Vi har använt oss av principerna:

  • Motsvarande lag som man har anmält motsvarande tillfällen är klubben ansvarig för.
  • Har man preliminärt anmält lag i en klass, så är man också ansvarig för ett sammandrag.
  • Ansvar fördelas motsvarande sammandrag/tävlings fördelningen som förra säsongen.

De klubbar som inte har anmält lag i den preliminära anmälan bör snarast anmäla in vilka sammandrag/tävlingar som de kan ta ansvar för. Det finns sammandrag/tävlingar som inte har någon ansvarig enligt underlaget. Det är dessa tillfällen som vi önskar att en klubb meddelar att att de kan ta ansvar för.

Tiderna i underlaget bygger på motsvarande dagar och helger som förra säsongen hade. Om ni som klubb inte kan arrangera vid detta tillfället, så kan ni ändra datum. Ni skickar in förslag på nytt tillfälle till ungdom@skanevolley.se. Titta gärna efter så att ert förslag inte krockar med annan verksamhet i kalendern. Skånes VBF kommer titta på ert förslag och fastställa nytt tillfälle och uppdatera kalendern.

Nu kan ni klubbar lämna önskemål på hallar, för att genomföra tävlingarna till respektive kommun.

Profixio

Börja också med att diskutera vilka i klubben som ni önskar ska vara Admin för ert uppdrag/sammandrag/tävling. Det innebär att vi i Skånes VBF kan tidigt skriva in vilka som ska ha rättigheter att administrera er tävling med schemaläggning i Profixio. Vi kommer publicera tävlingarna/sammandragen i Profixio under augusti månad.

U20 serien

I slutet av augusti kommer vi öppna anmälan till Skåneserien U20. Den kommer vara öppen till första veckan i september så att ni hinner få igång verksamheten i era föreningar efter sommaruppehållet.

Justeringar inför nästa säsong

I dokumentet "Volleyboll för barn och ungdomar i Skåne" Öppnas i nytt fönster. som återfinns på vår hemsida kan ni läsa hur de olika sammandragen ska spelas i Skåne. Vi bestämde på mötet att vi inte kommer höja näthöjden för pojkar till nästa säsong. Den höjningen som Svenska Volleybollförbundet har angivit för nästa säsong ska vi önska få ändrad tillsammans med andra distrikt. Styrelsen kommer också se över de klasser där det är angivet två näthöjder och eventuellt uppdatera med endast en näthöjd.

Har ni frågor, så är ni välkomna att höra av er.

Med vänliga hälsningar
Styrelsen Skånes Volleybollförbund

Alla nyheter

Nyheter från Svenska Volleybollförbundet

Fler nyheter

Publicerad: 2024-07-04

Senast uppdaterad: 2024-07-04

Visa fler nyheter

Sponsorer