Gå till innehåll
Skånes Volleybollförbund

Dags att anmäla lag till senior-DM 2024

Anmälan till Skånska Distriktsmästerskapet 2024 för seniorer i volleyboll är nu öppen. Denna årliga turnering arrangeras för både damer och herrar i Landskrona lördagen den 27:e april.

Senior-DM pokalerna 2022. Foto: Kronan VBK

Senior-DM pokalerna 2022. Foto: Kronan VBK

Skånes Volleybollförbund hoppas på att det ska bli en stor volleybollfest för flera av distriktets föreningar. Det kan till exempel bli avslutningen på volleybollsäsongen 2023/24 för de lag som spelar divisionsspel eller deltar i ungdomstävlingar. För andra kanske det istället blir ett avstamp inför utomhussäsongen i beachvolley.

Vi och arrangören Kronan VBK välkomnar alla lag och spelare, oavsett om du normalt sett spelar i elitserien, precis börjat spela volleyboll eller bara spelar då och då för att det är roligt. Under årens lopp har lagkonstellationerna i distriktsmästerskapet varierat enormt; väl samspelta divisionslag, taggade ungdomslag, rutinerade veteranlag, engagerade kompislag och bara allmänt mixade lag.

Det är nästan bara fantasin som sätter gränser för vilka lag som deltar. Ett par kriterier behöver däremot uppfyllas, samtliga spelare som deltar i senior-DM ska vara licensierade och tävla för en medlemsförening i Skånes VBF.

Skånska Distriktsmästerskapet spelas som två turneringar samtidigt, en dam- och en herrklass i Borstahusen Idrottshall, Landskrona. Sista anmälningsdag är torsdagen den 18:e april och anmälan görs i Profixio. Mer information finns i kalendern. Öppnas i nytt fönster. Varmt välkomna till Landskrona! // Kronan Volleybollklubb

Visste du att ..

  • .. en förening kan delta med mer än ett lag i dam- respektive herrklassen?
  • .. de skånska mästarinnorna och mästarna får en plats i Skånes VBF:s "Hall of Fame" Öppnas i nytt fönster.?
  • .. intresset för DM tidigare var så stort att det anordnades både A- och B-DM för damer och herrar i Skåne?
  • .. Skånes VBF arrangerade både Ungdoms- och Junior-DM i december förr om åren?
  • .. det förut också genomförts Skånska Distriktsmästerskap i beachvolley?
Alla nyheter

Nyheter från Svenska Volleybollförbundet

Fler nyheter

Publicerad: 2024-03-20

Senast uppdaterad: 2024-03-20

Visa fler nyheter

Sponsorer