Gå till innehåll
Skånes Volleybollförbund

Närmare 200 ungdomsmatcher spelade i mars

Uppstarten efter sportlovet började lugnt med en turnering för pojkar U16/18, för att sedan kulminera förra helgen med sammandrag i fyrmanna och Kidsvolley.

Söndag 5 mars

Pojkar U16/18 i Helsingborg

Till Harlyckehallen kom det tio skånska pojklag för att kämpa in i det sista under söndagen. De lag som var med på volleybollturneringen kom från Borgen (Lomma), Engelholms VS, Hässleholm, Lund, Malmö, Åstorp och hemmaklubben IFK Helsingborg Volleyboll. När sista bollen gått i golvet var det LVK Vit som stod överst på prispallen med Helsingborg 1 på andraplats och HVK på tredjeplats.

Prispallen i Level-6 Röd, Åstorp. Gränsfejden 2023

Prispallen i Level-6 Röd, Gränsfejden 2023. Foto: Åstorps VBK

Lördag 11 mars

Level-4 Svart i Kristianstad

Åtta lag från Lunds VK, Engelholms VS, Hässleholms VK och arrangören KFUM Kristianstad VK möttes i Liviushallen. Efter avslutat sammandrag fick samtliga volleybollspelare varsin medalj för sin insats.

Gränsfejden 2023, 4-manna i Ängelholm och Åstorp

I lördags var det dags för den årliga gränsfejden i fyrmanna volleyboll med lag från Blekinge, Halland, Skåne och Småland. Gränsfejden delades upp i fyra turneringar och spelades i Ängelholms och Åstorps sporthallar. Totalt deltog 56 lag och det spelades 149 matcher.

Pristagare i Level-5 Blå, Åstorp. Gränsfejden 2023

Pristagare i Level-5 Blå, Gränsfejden 2023. Foto: Åstorps VBK

Level-6 Svart i Nyhemshallen arrangerades av Engelholms VS och det var fullt ös från början till slut. Guldet vanns av hemmalaget EVS Drivers, LVK Tigrar tog silvret medan LVK Pantrar tog hem bronset.

Level-6 Röd i Kvidingehallen med Åstorps VBK som arrangör, blev en välspelad tävling. Efter många jämna matcher stod Hylte Svart som segrare före EVS med Lund Eagles som trea.

Level-5 Blå i Tingdalshallen (Åstorp) blev en fartfylld tillställning av ren spelglädje. Men till slut stod en segrare i Falkenbergs VBK, följt av Eneryda Smaragd på en andraplats och Åstorp Christian knep bronset.

Level-5 Grön i Villanskolan i Ängelholm tog emot sexton lag. LVK Svart tog förstaplatsen efter en gastkramande final mot EVS Teams 11, och på tredjeplats kom ÅVK Stjärnor efter en minst lika spännande match.

Söndag 12 mars

Kidsvolley i Åstorp

Kidsvolleyn i Tingdalshallen på söndagen blev en intensiv förmiddag som Kidsvolley alltid är, med medaljer till alla deltagare som avslutning. Deltagande lag kom ifrån Helsingborg, Kronan och EVS.

Deltagande barn och ledare i Åstorps turnering för Kidsvolley

Deltagande barn och ledare i Åstorps turnering för Kidsvolley. Foto: Åstorps VBK

Alla nyheter

Nyheter från Svenska Volleybollförbundet

Fler nyheter

Publicerad: 2023-03-14

Senast uppdaterad: 2023-03-14

Visa fler nyheter

Sponsorer