Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Kidsvolley - Svensk Volleybolls framtid


Visste att över 1000 barn under 10 år spelar kidsvolley i Sverige? ...att fler än 60 föreningar har kidsvolleyaktivitet? ...att över 7000 idrottslärare/idrottslärarstudenter är utbildade i kidsvolley? ...att 13 föreningar har kidsvolleyverksamhet i Sydsvenska VBF?

Kidsvolleyn blommar i Svensk volleyboll. Turneringarna växer och det spelas kidsvolley från norr till söder. Många föreningar har fått ett lyft och en nytändning efter att ha startat med kidsvolley. Exempel på föreningar där kidsvolleyn gjort succé är i vårt distrikt EVS och i andra distrikt Habo Wolley och VK Westan. Nordsvenska Volleybollförbundet som gjort en medveten och strategisk satsning på kidsvolley har gått från en handfull till 420 stycken kidsvolley-spelare på drygt 3 år.

Kidsvolley är volleybollformen som vänder sig till barn mellan 6-9 år. Spelet handlar om att kasta och fånga bollen och barnen spelar på en badmintonplan. Spelformen bidrar till att alla barn är aktiva och delaktiga! Föreningar jobbar på att få bra stämning i grupperna och kamratskap står högst upp på agendan. Kidsvolley handlar om lekfullhet, glädje och att hjälpa sina kompisar på banan samtidigt bli vän med bollen. Fairplay genomsyrar spelformen.

Läs mer om kidsvolley på SVBF's hemsida

Idrottslyftet stöttar kidsvolley!

Uppdaterad: 01 JUL 2016 08:01 Skribent: Göran Henrysson

Mikasa volleyboll

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

facebook_ramlinje

 

Postadress:
Skånes Volleybollförbund
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info