Hoppa till sidans innehåll

Nu ska Skånelagen tas ut

02 FEB 2020 18:28
På uppvärmningen igår utmanades ungdomarna att kombinera "3-i-rad" med idioten. Nu är det tränarna som har en svår utmaning - ta ut spelare till årets Skånelag.
  • Uppdaterad: 02 FEB 2020 18:28

I höstas genomfördes två breddläger, igår var det den tredje och sista öppna träningen för pågar och töser födda 2003 eller senare. Samtliga tillfällen har arrangerats i Landskrona, men denna gång användes den nya och mycket fina sporthallen Borstahusen IH.

Under två stycken två timmarspass tränade 24 pågar och töser från olika skånska klubbar volleyboll. Även om det inte syns på bilderna, så var det volleyboll som var fokus för dagen. Spelare, tränare och föräldrar var nöjda med dagen som bland annat bjöd på nya kompisar, teknik, taktik och framför allt många glada skratt.

Vad händer nu?

Ett pojklag och två flicklag kommer tas ut till årets Skånelag. Spelarna presenteras här på hemsidan inom kort. Tränare för pågarna är Magdalena och Göran Henrysson, och tränare för töserna är Marie Saxne och Emma Ljungberg. Dessa kommer nu att se till samtliga spelare som anmält intresse till Skånelaget, alltså inte bara de som var med på sista träningsdagen. Totalt sett rör det sig om ungefär 15 pågar och 40 töser.

Lagträning för de uttagna spelarna äger rum söndagen den 29:e mars i Borstahusen IH (Landskrona). Därefter spelas själva turneringen på annandag påsk, måndagen den 13:e april. Plats för turneringen är inte klarlagt än.

tre-i-rad-kombo-idioten

(För att inte avslöja någon vinnande strategi är det enbart bilder från uppvärmningen som läggs upp på hemsidan denna gång..)

uppvärmning-tre-i-rad

Skribent: Magdalena Henrysson

 

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

facebook_ramlinje

 

Postadress:
Skånes Volleybollförbund
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info