Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonas Brink

Avslutad distanskurs i Kidsvolley

22 MAR 2021 14:14
I helgen avslutades den första digitala kursen i svensk volleybolls historia. Det var en tvådagars kurs i Kidsvolley med EVS som drivande förening. Instruktören Jonas Brink och några deltagare berättar vad de tyckte om upplägget.
  • Uppdaterad: 22 MAR 2021 14:14

Tränare på distans - att se lösningar

Efter en längre period utan möjlighet att anordna traditionella tränarkurser, kom förslaget från ett par klubbar i skåne. Kan vi inte ordna tränarkurser digitalt? Det är väl bättre än ingenting?

Svenska Volleybollförbundet nappade på idéen, och nu har jag precis genomfört de två första tränarkurserna för kidsvolleytränare. Det är inte lika bra som att träffas i hallen, men visst är det betydligt bättre än ingenting. Totalt 9 tränare från de skånska klubbarna Hässleholms VK, Åstorps VBK, Engelholms VS, Båstad Volley och Svedala Volley har drillats inom bla teknik, metodik, övningsval, regler, Utbildningsportalen, spelsinne, ledarskap och coaching. Kurserna har varit uppdelade på två tillfällen á 2,5 h för att deltagarna ska kunna tillgodogöra sig innehållet på bästa sätt.

Med liknande upplägg erbjuds nu även kurser i Fyrmanna och Volleyboll (6-manna). Fördelarna är att man som deltagare inte behöver avsätta lika mycket tid på en utbildning och att man kan närvara oavsett var i Sverige man bor.

Det är mycket trevligt att träffa alla kursdeltagare på plats i hallen och se dem “in action”, men även den digitala varianten fungerar utmärkt och verkar hittills ha uppskattats.

mvh Jonas Brink, tränarinstruktör Svenska VBF

Kidsvolley i Båstad Volley
Kidsvolley i nystartade Båstad Volley. Foto: Engelholms VS

Några kursdeltagare tycker till

  • En super bra kurs, säger Anders Olsson (HVK).
  • En mycket bra kurs som verkligen går bra att genomföra via nätet. Jättebra för den nya tränaren men även väldigt bra för den gamla tränaren att få uppdateras på alla plan, hälsar Jonas Collbring (EVS & Båstad Volley).
Skribent: Magdalena Henrysson
Epost: Adressen Gömd

Info om coronavirus

Vi uppmanar alla föreningar att hålla sig uppdaterade på riktlinjer och beslut från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och regeringen.

Mikasa volleyboll

Mer info


 

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

facebook_ramlinje

 

Postadress:
Skånes Volleybollförbund
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info