Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Snabbkurs i att tävla mm


Skåne har egna ungdomstävlingar, se Beachkalendern. Tävlingsriktlinjer:

Sedan finns det Svenska Volleybollförbundets tävlingar i Säsongskalendern som gäller vuxna beachvolleyspelare och ungdomar som vill spela SM och behöver samla poäng(Entry).

Först behövs beachlicens för nya året från någon klubb. I Sverige finns det 5 olika slags turneringar inom Swedish Beach Tour: Open grön(1-stjärnig), Open svart(2-stjärnig), Challenger(3-stjärnig) och Master 4 och 5 stjärnig. I Open grön får bara lag tävla med mindre än 60 entrypoäng tillsammans. Först till kvarn för övrigt. I Open svart får alla tävla. I Challenger är det de lag med högst entrypoäng som får deltaga. Även i Master är det högst entrypoäng som avgör. ”Mix-klasser” har egna poäng. Du kan se dina poäng här.

Poäng erhålles varje gång en “tävlingsperiod” (=TP) tar slut och antalet poäng man får beror på vilket ditt bästa tävlingsresultat är i den senaste tävlingsperioden. Varje år är indelat i 16 stycken TP. Exempelvis är det nu TP 1 och det har spelats både Opens och Challengers. Lag X vann förra Challengern och eftersom det inte är någon Mastertävling i TP 1 har det laget max antal poäng när denna TP 1 är slut. Lag Z som kom 2:a skulle kunna höja sin poäng till samma som Lag X om de vinner nästa Challenger eftersom den också är i TP 1. Desto närmare vi kommer sommaren och högsäsong desto kortare blir dessa TP. I juni-augusti är de mellan 1-2 veckor långa, vilket innebär att du bara får en chans att skaffa ett bra resultat, för nästa vecka är det redan en ny TP.

Entrypoäng är de 5 bästa TP:n under de senaste 10.

Poängen man får för de olika resultaten är i fallande skala från vinst i SM (1500 poäng) till sist i gruppen på Open grön (1 poäng). Alltså är tävlingarna indelade i nivåer från Open grön till Master och SM. Skalan diskuteras friskt varje år och ändringar sker rätt ofta. 2020 och tidigare fanns tex även rankingpoäng som var alla dina 16 senaste TPs sammanlagda poäng (alltså 1 år tillbaka i tiden).

Vad gör jag med mina entrypoints? Det är till för att arrangörer skall kunna seeda/ranka in lagen till tävlingsgrupper och i rätt spelgrupp enligt "Ormen"

Turneringsanmälan görs via SäsongskalendernAlla beachspelare anmäler sig via det som är känt som “cupassist”. En tävling kostar 300-1000 kr per lag och avgiften bestäms av arrangören.

Uppdaterad: 10 APR 2021 08:21 Skribent: Pauline Nilsson
E-post: Adressen Gömd

Mikasa volleyboll

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

facebook_ramlinje

 

Postadress:
Skånes Volleybollförbund
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info