Hoppa till sidans innehåll

Volleyboll


I Skåne spelas volleyboll på alla nivåer. På både dam- och herrsidan tillhör de skånska lagen den absoluta toppen i Sverige, främst representerade av Engelholms VS, Svedala VBK, Lunds VK och Örkelljunga VK.

Volleyboll i Skåne har även en stor bredd, med många lag representerade i både division 1 och division 2 under säsongen 2017-2018. Men det arrangeras även tävlingar inom den mer öppna Sverigeserien och Svenska Volleybollförbundets nya initiativ Popvolley.

Skåneserien - en chans för alla att spela volleyboll

Under säsongen 2017-2018 gör Skånes Volleybollförbund en satsning som riktar sig mot spelare och lag som normalt inte finns med i seriesystemet, alternativt inte får möjlighet till så mycket speltid. Vi kallar det för Skåneserien. Tanken är en väldigt öppen klass, där man för varje tävlingstillfälle kan anmäla sitt lag för spel. Läs mer om Skåneserien här!

Distriktsmästerskap

Varje år arrangeras Skånska distriktsmästerskapet (DM) i volleyboll. Det är en gammal tradition att under en heldag tävla om att bli bästa svenska lag, för damer och herrar. Idag är det även ett härligt speltillfälle där äldre lag återuppstår för att ha kul, såväl som för nya lag att mäta sig mot skånska lag från alla nivåer.

Uppdaterad: 07 OKT 2017 20:35 Skribent: Johannes Henrysson-Tholse

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

facebook_ramlinje

 

Postadress:
Skånes Volleybollförbund
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info