Hoppa till sidans innehåll

Skånska Mästerskapen 2017 (DM i Beachvolley)

2017-08-23 12:00
Under en underbart solig dag i Juni avgjordes Skånska Mästerskapen 2017 (DM) i Beachvolleyboll. Malmö visade upp sig från sin vackraste sida i en av sommarens bästa dagar!
  • Uppdaterad: 2017-08-23 12:00

Det har inte spelats DM i beachvolleyboll i Skåne på väldigt många år. Så när Malmö Beach Club kontaktade styrelsen och förklarade att nu tyckte de att det var dags, så var det en glad och välkommen överraskning.

Lite kort om DM i beachvolleyboll

DM i beachvolleyboll spelas ungefär som en vanlig Open. Anmälan, spelschema och poäng fungerar på precis samma sätt. Däremot begränsas så klart anmälan till skånska lag. Vissa detaljer som tex anmälningsavgift etc regleras av Skånes Volleybollförbunds stadgar. För att spetsa till det lite extra, förutom chans till rankingpoäng, gick Skånes Volleybollförbund in med prispengar, 1000 kr till vinnarna, och 500 kr till tvåorna.

Finalister herrar

På herrsidan började Patrik Bertilsson och Pontus Nilsson med en riktigt tuff match, men efter det kunde ingen stoppa dem. Stort grattis till guldet!
Emil Nilsson och Anders Bergmark hade en lite längre väg, men stod också för en fin insats, grattis till silvret!

Finalister damer

För damerna hade Emma Ericsson och Sofi Häckter en ganska behaglig resa till finalen, liksom deras motståndare Maria Rang och Sofie Frienholt. Även finalen såg till en början ut att bli en enkel resa, men i andra set vände matchen och utvecklades till den rysare som vi alla älskar att se. I slutändan vann Emma Ericsson och Sofi Häckter guldet med endast två poängs marginal, 15-13. Stort grattis!

Klicka här för att hitta spelschema och resultat!

Skribent: Johannes Henrysson-Tholse
Epost: Adressen Gömd

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

facebook_ramlinje

 

Postadress:
Skånes Volleybollförbund
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info